De Broekstreek prestates van de meerkamp en playbackshow tijdens Roldermarkt feestweek
Geplaatst door Edwin Schuiling   
woensdag 11 september 2019 19:29

Afgelopen vrijdag stond een super 9-tal klaar om te strijden tegen 16 andere teams bij de meerkamp.

Het team bestond uit: Max v.d. Berg, Harold Heuving, Luc Oosting, Julia Popken, Bart Rozeboom,  Megan Sikkens, Mike Sikkens, Hellen Uri en Vincent Wolf. Toen de coaches, Judith Brinkman en Geesje Uri, vooraf de spelen op papier doornamen viel op dat het vooral behendigheidsspelen waren. Uithoudingsvermogen en kracht werd bijna niet getest. Maar ook daar weet de Broekstreek wel raad mee. Bij de spelonderdelen: blind vangen, Railbal, Stormbaan, Kippenrace, slurf-estafette, ballonnentransport, voetjevrijen (met bal) en de zeephelling werden door de coaches de deelnemers erbij gezocht. Bij elk spel mochten maximaal 4 heren en minimaal 2 dames ingezet worden. In totaal 6 personen.

De spellen werden gelukkig zonder regen afgewerkt. De joker was traditioneel op de stormbaan ingezet. Dat was ook dit jaar weer goed voor maximale punten. Ook bij de Slurf-estafette en de zeephelling (in 20 seconden) werd erg goed gepresteerd.

Het team heeft hard gewerkt en dat resulteerde in een goed resultaat; een prachtige 2e plek ! Deze uitslag is minder door een jury te beïnvloeden.

De playback werd teleurstellend gejureerd, een 11e plek voor de Broekstreek. Van de 15 acts die afgelopen zondag te zien waren vonden we ons zelf absoluut niet de mindere. We wisten natuurlijk dat we niet een eerste plek zouden bemachtigen, maar hier hadden we niet op gerekend. Zo achteraf denk je wel dat het tijd wordt voor een Broekstreker in de jury, want een Grolloër helpt niet echt. Maar goed, ook deze discussies over “eerlijk” of “onterecht” hoort bij de Roldermarkt feestweek. Gelukkig en bovenal hebben we voor ons eigen gevoel en trots een prachtige act in Rolde laten zien.

Echt Broekstreekwaardig met een verrassend decor, strakke dans en spot-on playback. Waar anderen maanden bezig waren heeft de Broekstreek de klus in 2 week geklaard. Een monsterprestatie waar we ook met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Het is niet alleen de bestemming die telt , maar vooral de weg er naar toe. De mensen waar iedere Broekstreker trots op kan zijn: Christy Boer in de hoofdrol als Litle Miss Nora met precies de goede moves en uitstekende playback, en DJ Aronchupa Bart Rozeboom die de zaal opzweepte met zijn beats van “I’m an Albatraoz”. Er dansten 6 prachtige dames in witte overhemden: Fleur Hoving, Hellen Uri, Anne- Mea Elfers, Beau van de Berg, Megan Sikkens en Frederique Lentelink. De Choreografie was uiteraard van Annemieke Smit. Op piano speelde Willem Sikkens, de saxofoons werden vastgehouden door Martijn Rozeboom en Henk Wolf, en het wervelend drumspel was van Peter Boekweg. Absoluut helemaal in haar rol zat Elise Harms op de bank mee te wiegen met haar been. Het geheel werd ondersteund met het bewegende decor bediend door Edwin Schuiling, Fennie Franken, Pepijn Elfers en Hans Franken. Daarbij waren de krukkentrekkers, Pieter Gils en Jantina Rozeboom van cruciaal belang. Vele Broekstrekers stonden weer op het podium, en enkele er naast. Jannie Jagt verzorgde de schmink en de haren, Geesje Uri zat achter de naaimachine en Jan Vrijs knutselde een licht installatie. Carolien Douma en Cipke Uri hielpen met de voorbereiding en Max van de Berg met het slepen achter de tent. De bus van Vreugdenhil was zeer bruikbaar voor al onze spulletjes. De VVV wordt bedankt voor de financiële steun aan deze activiteit. (In de bovenstaande opsomming hadden sommige mensen een dubbel of driedubbele rol, voor het gemak zijn ze 1 keer genoemd.)

“Met verbondenheid kunnen kleine dingen groeien, zonder verbondenheid storten grote dingen in”. Met die woorden in ons achterhoofd zullen de playback’ers ook dit jaar weer afsluiten met een gezellig samenzijn in de jachthut van de familie Vrijs. We zien nu al weer uit naar het volgende jaar.