Theaterboerderij Ekehaar
Geplaatst door Jan Bos   
woensdag 28 augustus 2019 10:35

Contrabassist James Oesi speeltop zondag 8 september a.s. in de Theaterboerderij. Aanvang concert 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Een zeldzame kans om de contrabas als solo-instrument te beluisteren!

Professioneel klassiek solo-contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Hij is opgegroeid in Zuid-Afrika, studeerde in Moskou en Den Haag.

Sinds zijn afstuderen (met een 10+ in 2012 waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) speelt hij met veel plezier zijn soloprogramma's op diverse plekken in Nederland en België. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden en op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. 
Zijn programma's, bestaande uit werk van onder andere Bach, Schubert, Beethoven en Berio, speelde hij bijvoorbeeld op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam, De Oosterpoort Groningen, Tivoli Vredenburg in Utrecht en het Bachfestival Dordrecht. James Oesi wordt geroemd om zijn integere spel, zijn bravoure en meesterlijke perfectie. Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.”(Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4)